Shipping & Delivery

Produk Jualan & Promosi tidak boleh ditukar ganti atau di pulangkan semula.

 1. Bilakah waktu penghantaran produk?
  Penghantaran akan mengambil masa 3-7 hari bekerja untuk sampai kepada pelanggan selepas pembayaran berjaya. Pesanan kami akan bermula dari Isnin-Jumaat, 10.30 pagi hingga 7.00 malam, kecuali pada cuti umum. Sila ambil perhatian bahawa sesetengah barangan tidak dapat dihantar dalam lingkungan waktu yang dijanjikan bergantung kepada keberadaan stok.

 2. Siapakah pihak khidmat kourier yang dilantik?
  Kami menghantar semua pesanan anda melalui syarikat kourier J&T untuk semenanjung dan Poslaju untuk Sabah dan Sarawak, perkhidmatan kourier yang sangat dipercayai dan pakar dalam penghantaran barang dalam talian.

 3. Adakah MAXXIMA® juga menghantar produk ke Zon Dilarang atau Peti Surat?
  Kami tidak dapat membuat penghantaran ke Peti Surat atau Zon Terlarang seperti Kem, Pelabuhan atau Lapangan Terbang.

 4. Saya tidak berkesempatan untuk terima semasa waktu penghantaran .
  Pemandu perkhidmatan kourier akan menghubungi anda untuk memastikan samada anda ingin bungkusan tersebut ditinggal di lokasi yang selamat pilihan anda, atau anda akan menerima email/SMS untuk mengubah tarikh penerimaan. Beliau juga akan menghantar SMS untuk memberitahu sekiranya bungkusan anda dalam perjalanan untuk anda terima. Pemandu akan SMS notifikasi dan sekiranya ia tiada tindakan, barangan akan dipulangkan semula ke pejabat Maxxima samada Ibu Pejabat atau Cawangan.

 5. Penghantaran ke luar negara Malaysia.
  Kami hanya melakukan penghantaran merangkumi sekitar dalam negara sahaja.

 6. Bagaimana saya dapat memantau status penghantaran ?
  Pantau penghantaran pesanan, masukkan “Nombor Pemantauan/Tracking Number”ke dalam MAXXIMIZER anda untuk tujuan pemantauan pesanan.

 7. Bagaimana bila saya menerima pesanan yang salah?
  Sila hubungi kami melalui nombor 03-5031 7996 (Pejabat urusan) dan nyatakan nombor pesanan anda, produk yang dipesan dan barangan yang diterima. Kami akan menukar barangan tersebut dengan barangan asal yang dipesan.